Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 2 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
1 pareri

Toaletari copaci

0 stars: 0.00 din 0 pareri

60 lei Lei
Cod produs
9906
Out Of stock
Descriere
Toaletari copaci

Copacii de pe proprietatea ta au un scop important. Fiecare copac poate oferi umbra pentru activitati in aer liber. Ele adauga frumusete peisajului tau. Ele ajuta la mentinerea casei mai calde si mai racoroase, actionand ca un paravan si acoperire impotriva elementelor. De-a lungul anilor, copacii tai pot necesita taierea sau taierea. Acesti doi termeni sunt folositi interschimbabil, dar implica proceduri diferite. Tunderea se face in general pentru a imbunatati aspectul copacilor. Tunderea ajuta la intarirea copacilor si la mentinerea lor sanatoasa si lipsita de boli.

Proceduri de taiere

Activitatile de tundere si taiere se impart in general in patru categorii diferite. Fiecare categorie presupune operatii specifice:

Imbunatatirea aspectului copacului - Tunderea poate indeparta ramurile moarte, rupte sau malformate care afecteaza aspectul copacului.

Imbunatatirea structurii arborelui - Taierea poate indeparta ramurile neformate, care nu sunt necesare, care impiedica lumina si aerul sa ajunga in ramurile interioare sanatoase ale copacului. De asemenea, poate ajuta la antrenarea ramurilor sa creasca intr-o forma adecvata. Taierea corecta poate, de asemenea, imbunatati calitatea fructelor si florilor produse de copac.

Inlaturarea pericolelor de siguranta cauzate de copac - Cresterea excesiva poate determina copacul sa obstructioneze vederea de pe alei sau trotuare, cauzand un potential pericol. Cresterea in exces poate atarna, de asemenea, peste acoperisuri sau ferestre, creand posibilitatea deteriorarii din cauza furtunilor. Ramurile slabite sau rupte pot provoca un pericol de cadere.

Reducerea structurilor coroanei - Taierea inapoi a zonei superioare a copacului, numita ?coroana? poate ajuta la reducerea dimensiunii si la prevenirea obstructionarii liniilor electrice sau telefonice care pot duce la intreruperi in timpul furtunilor. De asemenea, permite celorlalte parti ale copacului sa primeasca mai multi nutrienti, imbunatatindu-i vigoarea generala.

Amintiti-va sa nu taiati niciodata un copac daca nu stiti ce faceti.

Tehnici corecte de taiere

Taierea profesionala implica intotdeauna un plan care ajuta la imbunatatirea formei si starii generale a copacului. In primul rand, taietorul de copaci va indeparta ramurile moarte si bolnave care impiedica cresterea adecvata. Apoi, taietorul va taia ramurile laterale pentru a se asigura ca copacul isi pastreaza forma. Fiecare tip de copac are propriul model de crestere. Un taietor de copaci cu experienta va putea determina ce ramuri sa indeparteze, ceea ce va ajuta la pastrarea modelului individual de crestere. In cele din urma, taietorul va elimina excesul de lideri care nu este necesar si va face taieturi suplimentare pentru a imbunatati forma copacului.

Tunderea la ora corecta

Taierea se poate face in orice moment al anului, iar unele tipuri de copaci trebuie taiate in anumite momente. De exemplu, un copac inflorit necesita taiere imediat dupa ce infloreste.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura