Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 2 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
1 pareri

Planuri pentru nevazatori

0 stars: 0.00 din 0 pareri

50 lei Lei
Cod produs
AA2
Out Of stock
Descriere
Planuri pentru nevazatori

Persoanele nevazatoare si cu deficiente de vedere folosesc marcaje tactile pentru a identifica informatii importante, butoane sau setari pentru diverse lucruri.

Intr-o unitate de agrement, sala de sport sau mediu sportiv, marcajele tactile pot fi folosite pentru echipament sau pentru a ajuta la navigatie. Harti tactile ar putea fi create pentru a ajuta o persoana sa navigheze in jurul unei instalatii. Semnalizarea tactila, plasata la nivelul ochilor, poate ajuta pe cineva sa identifice ce drum sa mearga sau la ce vestiar sa acceseze. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pe echipamente de rezistenta pentru a ajuta utilizatorul sa inteleaga cat de multa greutate incarca.

La etichetarea echipamentelor, este important sa folositi un sistem accesibil tuturor. Acest lucru poate insemna ca etichetele trebuie sa fie intr-o varietate de formate: obiecte, cum ar fi bump points, sau Bump ons, braille sau imagini. Acest lucru ar putea ajuta utilizatorii sa gaseasca echipamentul si sa il returneze corect dupa utilizare.

Marcajele tactile pot ajuta utilizatorul sa inteleaga ce comenzi sa foloseasca sau unde sa plaseze echipamentul. Daca un utilizator nu poate vedea comenzile unei benzi de alergare, atunci articole precum Bump ons pot fi folosite pe comenzi. Acestea ar putea fi plasate pe comanda Start, Viteza, Inclinare si Oprire, ceea ce ar permite unei persoane sa utilizeze echipamentul in mod independent.

Echipamentele adaptate sau echipamentele accesibile pot face diferenta pentru persoanele nevazatoare si cu probleme de vedere care participa cu succes si cu placere la sport si activitate fizica.

Aceasta poate insemna o adaptare minora la o minge sau la o piesa de echipament de gimnastica, de exemplu in cricket, unde mingea este mai mare si are rulmenti in interior pentru a permite jucatorilor cu vedere partiala sa o vada si jucatorilor orbi sa o auda. Pentru tenis, mingea este putin mai mare, din spuma galbena si are rulmenti in centru.

Adaptari similare cu costuri reduse pot fi facute la mediul salii de sport. Un contrast bun de culoare este adesea folosit pentru a ajuta persoanele nevazatoare si cu probleme de vedere sa identifice anumite parti ale echipamentului de gimnastica. A avea o schimbare de culoare pentru marginea benzii de alergare, pentru manerele echipamentelor de rezistenta sau pentru greutati libere pot imbunatati toate antrenamentele independente.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura