Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 2 ani.
4.00
4 stars: Foarte bun
3 pareri

Ciocan de spart geamuri si oglinzi

0 stars: 0.00 din 0 pareri

25 lei Lei
Cod produs
8734
Out Of stock
Descriere
Ciocan de spart geamuri si oglinzi

Descriere: Ciocanul de urgenta este prevazut cu cap dublu confectionat din metal greu turnat pentru a sparge cu usurinta geamurile laterale auto din sticla. In maner este incorporata o lama super ascutita pentru taierea rapida a centurilor de siguranta in caz de accident.

Focul este una dintre cele mai importante descoperiri din istoria omenirii care a jucat un rol cheie in dezvoltarea tehnologica si culturala a civilizatiei. De-a lungul secolelor, a adus lumina si caldura, o licenta de a gati si de a face unelte si obiecte de zi cu zi. A fost o parte importanta a evenimentelor religioase si sociale. Pe de alta parte, focul este un element periculos care poate provoca pagube semnificative distrugand paduri, cladiri de locuit, cladiri agricole, fabrici sau monumente.
Stingerea incendiilor
In cazul unui incendiu, pentru a minimiza pagubele, o reactie rapida este unul dintre factorii cheie. Alegerea agentului de stingere este la fel de importanta pentru a atinge capacitatea maxima si timpul de stingere precum si riscul de reaparitie a incendiului. Factori precum dimensiunea incendiului, tipul proprietatii protejate si materialul care arde, conditiile hartii si proprietatile de stingere ale unui agent trebuie luati in considerare atunci cand se alege un agent de stingere. Apa este cel mai simplu si mai usor accesibil agent de stingere, cu toate acestea, aplicarea sa se limiteaza in principal la incendii care implica materiale solide. Odata ce apa este amestecata cu concentratul de spuma, solutia permite formarea spumei prin intermediul unor dispozitive speciale, cum ar fi generatoare, un ansamblu de formare a spumei si stingatoare de incendiu. In functie de agentul de spuma selectat, acesta poate fi utilizat pentru stingerea incendiilor care implica materiale solide, lichide miscibile cu apa si nemiscibile, inclusiv uleiuri de gatit si grasimi. Pentru stingerea incendiilor se folosesc si pulberi de stingere a incendiilor si gaze inerte (dioxid de carbon, azot si argon). Sunt cea mai buna solutie ori de cate ori prezenta apei nu este de dorit din diverse motive, mai ales la stingerea arhitecturilor, monumentelor, metalelor, echipamentelor electrice sub tensiune. Furnizarea de agenti de stingere a pompierilor este deosebit de importanta in cazul uzinelor chimice, benzinariilor, aeroporturilor si platformelor offshore..
Intelegerea claselor de foc
Incendiile sunt clasificate pe categorii, in functie de sursa incendiului si deci de natura materialelor afectate.
Incendiu de clasa A

Ea corespunde arderii materiei solide care se consuma fie rapid prin crearea de flacari vii, fie mai incet, cu sau fara flacari, prin crearea de jar. Vorbim despre foc uscat sau foc de braising. Combustibilul poate fi lemn, hartie, tesatura, carton, plastic, deseuri...
Foc de clasa B

Acesta este focul lichidelor inflamabile sau al solidelor lichefiabile. Vorbim de foc gras. Combustibilul poate fi: hidrocarburi (benzina, pacura, ulei etc.), alcool, solventi, acetona, parafina, anumite materiale plastice (polietilena, polistiren), grasimi, gudron, uleiuri, vopsele...
Foc de clasa C

Incendiile de clasa C sunt incendii cu gaz sau incendii gazoase. Dupa cum sugereaza si numele, ele sunt cauzate de aprinderea unor gaze precum propan, butan, acetilena, gaz natural sau metan, gaz manufacturat etc.
Incendiu clasa D

Acestea sunt incendii metalice: fier, cupru, aluminiu, titan... Unele metale conduc caldura foarte puternic, iar incendiile legate de aceste materiale sunt deosebit de periculoase.
Foc clasa F

Aceasta este arderea uleiurilor si grasimilor animale sau vegetale utilizate in ajutoare pentru gatit (cum ar fi friteuze, tigai, etc.).
Incendiile de origine electrica corespund vechii clase E, care nu mai exista in reglementarile de incendiu actuale.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura