Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 2 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
1 pareri

Stingatoare SM6

0 stars: 0.00 din 0 pareri

190 lei Lei
Cod produs
8221
Out Of stock
Descriere
Stingatoare SM6

Stingator cu spuma mecanica tip SM6 portabil,presurizat permanent. Tip: SM6 Capacitate: 6 kg Utilizare: Focar de tip 8A 113B Timp minim de descarcare: 12 sec Presiune de lucru: 14 bar Presiune de proba recipient: 25 bar Control presiune: Vizual pe manometru Temperatura admisa: 0C ... +55C Verificare periodica: Verificati periodic stingatorul la 12 luni Reincarcare: Reincarcati dupa folosire sau la 5 ani Domeniul de utilizare:

Detinerea unui stingator este semnul unei gospodarii sigure si bine planificate, dar nu se opreste aici. Dincolo de a citi instructiunile si de a plasa corect stingatorul (sau, mai probabil, mai multe stingatoare de incendiu daca urmati cele mai bune practici), este cunoasterea faptului ca stingatorul dvs. are o perioada de valabilitate si va trebui inlocuit. Este timpul sa aflati mai multe despre motivul pentru care stingatoarele de incendiu expira si despre cum sa le eliminati atunci cand o fac.

Stingatoarele de incendiu sunt compusi de stingere a incendiilor sub presiune si, in cele din urma, acea presiune va scadea pana la un punct in care nu mai este eficienta - ultimul lucru pe care il doriti daca brusc gasiti ca aveti nevoie de unul. Acesta este motivul pentru care extinctorul dumneavoastra vine cu un manometru. Atata timp cat acul se afla in zona verde, extinctorul dumneavoastra se afla sub presiune optima. Cat timp dureaza aceasta depinde de tipul si dimensiunea extinctorului - producatorii ofera durata de viata, precum si documentatia pentru a ajuta la urmarirea inspectiilor.

In general, stingatoarele de uz casnic se incadreaza intr-una dintre cele doua tabere: stingatoarele chimice uscate care elibereaza un praf fin (de obicei fosfat monoamoniu sau bicarbonat de sodiu) si stingatoarele cu Co2, care folosesc dioxid de carbon. Nici unul nu este periculos pentru oameni, desi stingatoarele chimice uscate pot contine iritanti. Stingatoarele vechi pot contine si alte elemente - daca nu sunteti sigur de continutul extinctorului dvs., luati in considerare ca este un deseu periculos si contactati departamentul de pompieri, daca este posibil.

Odata ce extinctorul dvs. expira (sau este folosit), trebuie sa il inlocuiti. Multe stingatoare de incendiu de uz casnic sunt de unica folosinta si nu pot fi reumplute. Cu toate acestea, stingatoarele de calitate comerciala si Co2 pot fi returnate producatorilor pentru reumplere sau acceptate de companiile de echipamente de incendiu - in caz contrar, vor trebui eliminate. In orice caz, ar trebui sa va goliti mai intai extinctorul folosind instructiunile producatorului sau metoda PASS. Stingatoarele cu substante chimice uscate trebuie golite intr-un sac de gunoi sau intr-o zona in care s-ar folosi ingrasamant acid, cum ar fi plantele vesnic verzi.

Odata golite, aceste stingatoare pot fi aruncate la gunoi. Cu toate acestea, daca nu sunteti sigur de functionarea sau de continutul stingatoarelor dvs. de incendiu, le puteti aduce oricand la un centru de colectare a deseurilor periculoase .
Trimite mesaj
Din Gura in Gura