Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 2 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
1 pareri

Marcaj pentru loc de parcare

0 stars: 0.00 din 0 pareri

30 lei Lei
Cod produs
11378
Out Of stock
Descriere
Marcaj pentru loc de parcare

Marcarea terenului pentru locuri de parcare

Fiecare zona de parcare a vehiculelor este obligata sa respecte un anumit numar de puncte referitoare la Codul Rutier si reglementarile in vigoare care reglementeaza acest tip de infrastructura.

Astfel, pentru a realiza o parcare, este imperativ sa fii constient de toate constrangerile legate de semnalizarea acestuia.

Marcajele de podea sunt foarte decisive pentru siguranta rutiera. Include toate informatiile vizuale mentionate direct pe trotuar. Acestea sunt marci pictate color cu forme specifice si fiecare avand o semnificatie legata de reglementarile Codului Rutier. Una dintre functiile acestora este delimitarea benzilor de circulatie pentru siguranta utilizatorilor. Acest ghid va spune tot ce trebuie sa stiti despre marcajele rutiere.

Standardele de respectat pentru marcajul de pe terenul unui parc auto

Standardele in cauza guverneaza toate punctele de realizare a acestui tip de santier.

Ce culoare ar trebui sa fie liniile de pe pamant?

Marcarea pe terenul unei parcari se realizeaza in general folosind vopsea sau rasina alba. Aceasta este culoarea folosita pentru marcajul curent.

Cu toate acestea, terenuri speciale, in special cele rezervate persoanelor cu dizabilitati sau femeilor insarcinate de exemplu, pot fi materializate folosind culoarea albastra. Aceasta culoare semnifica caracterul special al acestor locatii.

Un panou sustine marcajul pe sol, permitand ca spatiile acestuia sa fie detectate de la distanta. Semnalizarea orizontala si verticala sunt complementare.

Exista un standard care reglementeaza dimensiunea terenurilor?

Se asteapta dimensiuni precise pentru fiecare loc de parcare. Aceste dimensiuni sunt standardizate.

Acestea iau in considerare latimea si lungimea medie a vehiculelor usoare.

Astfel, este necesar un loc de parcare pentru a respecta urmatoarele masuratori:

2,3 m latime.

5m lungime.

Fiecare vehicul usor poate fi astfel parcat cu usurinta in spatiile create.

La fel, culoarul central, cel rezervat circulatiei autovehiculelor, trebuie sa masoare cel putin 5 m in cazul parcarilor cu randuri de terenuri. Acest spatiu permite vehiculelor sa manevreze usor.

Aceste dimensiuni variaza in functie de natura parcarii. Pentru locurile de parcare pe cob, dimensiunile trebuie adaptate in functie de unghiul de inclinare al spatiilor.

Marcajele pictate pe carosabil care ofera informatii utilizatorilor drumului sunt elemente legate de semnalizarea orizontala. Practic, ele anunta diferitele obligatii pe care trebuie sa le urmezi pe drum. Spre deosebire de semnalizarea verticala, acest tip de semnalizare isi trage numele de la faptul ca este raspandita direct pe sine orizontal. Pentru mai multe informatii despre lumea marcajului de podea, vizitati site-ul: Prevenirea.ro
Trimite mesaj
Din Gura in Gura