Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 2 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
1 pareri

Steag Romania

0 stars: 0.00 din 0 pareri

60 lei Lei
Cod produs
230528211548
Out Of stock
Descriere
Steag Romania

Dimensiune 135x90cm ( la cerere orice dimensiune ) Personalizat

Drapelul national al Romaniei este tricolor, cu benzile verticale, incepand de la lance, albastru, galben si rosu. Are o proportie de 2:3 intre latime si lungime.

Constitutia Romaniei[1] prevede la articolul 12, alineatul 1 ca ?Drapelul Romaniei este tricolor; culorile sunt asezate vertical, in ordinea urmatoare incepand de la lance: albastru, galben, rosu?. Proportiile, nuantele culorilor precum si protocolul drapelului au fost stabilite prin Legea nr. 75 din 16 iulie 1994[2].

Drapelul este foarte asemanator cu drapelul civil al Andorrei si cel de stat al Ciadului, neavand insa nicio legatura cu acestea. Asemanarea cu drapelul Ciadului, care difera de drapelul romanesc doar prin nuanta usor mai inchisa a fasiei albastre (indigo, in loc de cobalt cum e la cel romanesc), a starnit discutii la nivel international: ambasada Ciadului de la Moscova a inaintat Organizatiei Natiunilor Unite un protest oficial, prin care cerea ca drapelul Romaniei sa nu mai fie arborat la ONU, protest respins deoarece existenta tricolorului vertical albastru-galben-rosu ca drapel al Romaniei este anterioara existentei statului Ciad[3]. Tricolorul romanesc este, de asemenea, inrudit cu cel al Republicii Moldova, acesta din urma avand insa o proportie diferita (1:2 in loc de 2:3), un albastru mai deschis si stema tarii in centru.

Steagurile pot fi personalizate in functie de nevoile clientilor, atat in ce priveste sigla sau textul (de obicei acestea sunt imprimate direct in tesatura, insa la cerere pot fi si brodate), cat si la nivelul culorilor, combinatiilor de culori si a designului general.

Daca doriti informatii complete in ceea ce priveste realizarea de steaguri, atat steaguri sportive, cat si steaguri publicitare, steaguri nationale si alte tipuri de bannere, drapele si stegulete, va invitam sa ne contactati.

De asemenea, pentru orice alta dimensiune sau pentru comenzi mai mari va rugam sa ne contactati pentru a primi o oferta personalizata.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura